onsdag 26 oktober 2016

Självkänsla

I min och min kollegas klass har vi ett tema med självkänsla som vi påbörjat denna termin. Syftet är bl.a. att eleverna ska bli mer rustade för motgångar, starkare i att stå upp för sig själva, se det positiva runt om kring dem och med sig själva samt att inte lockas att trycka ner eller vara elaka mot andra för att hävda sig själva.

 Vi bygger arbetet kring en ljudbok som heter "Du äger!" med Mia Törnblom där vi lyssnar korta delar på klf-tiden och gör lämpliga övningar till som vi till viss del skapar själva. Till saken hör att detta också knyter an till Aktivt snäll som vi jobbar med på vår skola. Men en stark och god självkänsla så tänker jag att det är lättare att vara Aktivt snäll mot såväl andra som sig själv.

 Eleverna fick i uppstarten av detta arbete med Självkänsla skriva ner saker som de tänker gör att man mår bra och får en bättre självkänsla. Tanken är att dessa föreställningar och denna kunskap om hur man tränar självkänsla ska växa under arbetets gång. Här är några exempel från eleverna:





För att kunna uttrycka positiva saker om sig själv behöver man ha ett ordförråd över positiva egenskaper så det var ett fortsatt steg i detta arbete. Här är ett ordmoln som visar elevernas förslag på positiva egenskaper från A-Ö under en klf-övning:
 

 


Jag ser fram emot fortsättningen av detta arbete och visar fler exempel framöverJ, och kom ihåg!
”Även om du GÖR fel, så ÄR du aldrig fel”

Hälsningar Jenny







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar